jubileumserbjudande

Vi firar 50 år med ett klipp!

50 + erbjudande

Vi fyller 50 och vi ser fram emot kommande 50 år tillsammans med dig. Därför har vi döpt vårt jubileumserbjudande till 50+, helt enkelt för att du får 50 kr rabatt flera gånger. Säg att du klipper och färgar håret, då får du 50 + 50 kr rabatt. Om du dessutom köper en produkt vid samma tillfälle, får du ytterligare 50 kr rabatt och då har du jubileumssparat hela 150 kr. Så passa på, du bestämmer själv hur mycket du vill fira.

Our story

Seth berättar

”Elva klipp för elva och femtio kronor styck. Jag var överlycklig.”

”Det är klart att du ska starta egen frisersalong!” utbrast min svåger mer än en gång. Samma svåger hittade lokalen på Kungsgatan 17 och därmed var saken klar. Den 4 november 1971 sneglade jag nervöst ut på gatan från min nyöppnade salong medan jag funderade på om jag inte hade gjort bort mig totalt. Den dagen fick jag elva kunder. Elva klipp för elva och femtio kronor styck. Jag var överlycklig.

Att jag blev frisör från första början har jag Harald Olsson att tacka för. Han var en mycket skicklig frisör i Trollhättan som antog mig som lärling när jag var sexton år. Harald lärde mig allt en frisör behöver kunna: handklippning, maskinklippning, färgning, permanentning, rakning, huvudmassage, och ansiktsmassage. Han lärde mig att hålla rent och snyggt omkring mig, att ta emot kunder så att de känner sig sedda och att visa artighet och respekt för de äldre. Man skulle vara lyhörd och tillmötesgående. Om man satt ner gällde det att snabbt resa sig och möta kunden med ett leende. För att bli en bra frisör skulle allt det där sitta i ryggmärgen. Och faktum är att det gör det än idag.

Den 28 februari 1968 fann jag kärleken i min älskade Vaileth. Det var också så jag hamnade i Vänersborg. Exakt två år efter att vi möttes var vi man och hustru, och 1971 föddes alltså två Prinsar. Eddie var först, och när han var ett halvår öppnade jag frisersalongen.

1971 föddes två Prinsar.

Det var oroliga tider. Innan jag startade eget hade jag arbetat på Poul Olsens herrfrisering med en stadig inkomstkälla. Nu stod vi på bar mark. Medan Vaileth skötte hemmet, Eddie, markservice och alla fakturor – och dessutom jobbade halvtid (Eddies mormor och morfar fick frekvent agera barnvakt), skötte jag salongen. Och nåde mig om jag blev sjuk! Att stänga salongen för att göra några ärenden fanns helt enkelt inte på kartan. När Cecilia kom till världen 1979 var det ren tur att hon väntade till klockan åtta på kvällen. I lugn och ro hann jag låsa salongen, köra Vaileth till sjukhuset för att därefter vara med under hela förlossningen. Tack Cecilia, för att du väntade till stängningsdax!

Det var oroliga tider.

Familjen har alltid varit det viktigaste för mig. Varje kväll var jag hemma klockan sju, så att vi alla kunde umgås innan barnen skulle lägga sig vid niotiden. Vi har alltid varit sammansvetsade och att driva företag tillsammans har aldrig varit svårt.

Som pappa är jag otroligt stolt över att båda våra barn har valt frisöryrket, men det ska sägas att varken jag eller Vaileth gjort något för att påverka dem i den riktningen. När Eddie och Cecilia själva började arbeta på salongen började en ny era. Det var det bästa som hänt. Eftersom de utbildade sig till både herr- och damfrisörer var salongen inte längre en herrfrisering, utan en kombinerad herr- och damsalong.

När Eddie och Cecilia själva började arbeta på salongen började en ny era.

Åren går. Nästa år fyller jag sjuttiofem, men klippandet har jag inte lagt på hyllan. Det ger Prins Frisersalong en yrkeserfarenhet på femtio år – och hur många frisörer kan egentligen säga det?

När jag står i salongen och ser ut på gatan idag är jag inte nervös längre. Jag behöver inte fundera på om det här var en bra idé eller inte. Allt jag vet är att det är här jag hör hemma.

En yrkeserfarenhet på 50 år - hur många frisörer kan egentligen säga det?

1 ÅR

1/2 sekel av erfarenhet

Vänta nu – femtio år? Milda papiljotter, vad fort tiden har gått. Så mycket vi varit med om! Tänk alla stylingar, trimningar, färgningar och ”litegrann-i-topparna-klipp”. Tänk alla frisyrer, frippor och frillor som burits ut från våra lokaler. Det är inte undra på att man blir lite nostalgisk när man ser tillbaka på alla dessa (h)år.

Man kan tro att vi sett det mesta i hårväg, men faktum är att vi ständigt utmanas och tänker nytt. Vi drivs av våra kunder, vår samtid och vår nyfikenhet, och det är det som gör oss till Prins. De här femtio åren har bara fått oss att inse hur mycket vi älskar det vi gör. Tack!

100 år
0%
" Jag älskar att klippa och det är en ynnest att få göra det i salongen där jag växte upp "
Eddie Prins
Ägare

Ring oss direkt eller boka online.

Information om våra behandlingar och tider hittar du under våra tjänster. Det mesta går att boka via nätet här nedan. Om du inte hittar vad du söker –  slå oss en signal så löser vi det. Är du osäker på vilken typ av behandling du vill ha eller har frågor om din bokning, kontakta oss så hjälper vi dig.

Vill du boka av eller boka om din tid gäller följande regler:
Klippning avbokas senast två timmar innan bokad tid och vid färgning senast 24 timmar innan. 
Uteblivet besök debiteras med 25% av bokad behandling.

Telefon: 0521 – 668 95

OBS! Nytt bokningssystem

Du kan inte logga in med dina gamla inloggningsuppgifter. Välj först behandling, sedan frisör och till sist dag/tid. Därefter skickas du vidare till en inloggningsruta. Där skapar du din nya profil.

Hör av dig till oss om det skulle uppstå några problem.

Ring oss så bokar vi!

Den här tjänsten kräver att vi hörs och planerar tillsammans så att du får en behandling som passar just dina önskemål.

 Vill du boka av eller boka om din tid gäller följande regler:
Klippning avbokas senast två timmar innan bokad tid och vid färgning senast 24 timmar innan. Uteblivet besök debiteras med 25% av bokad behandling.