Öronhåltagning

Letar du efter någon som kan utföra öronhåltagning? Vi jobbar med Blomdahls nickelfria öronhåltagningssystem. För öronhåltagning på barn rekommenderar vi att barnet fyllt 7 år. Deras medicinska håltagning bygger på modern så kallad aseptisk teknik från sjukvården. Det innebär att alla Blomdahls produkter och metoder är säkert utformade för att undvika smittspridning i samband med håltagningen. Den sterila metoden gör din öronhåltagning hygienisk och säker.

Öronhåltagning med Blomdahls, Snälla material, även för allergiker

Blomdahls håltagningssmycken för öronen är utvecklade i samråd med hudläkare, för att passa alla, även dig som redan är allergisk. Du väljer mellan noga utvald plast och titan, av rena medicinska kvaliteter. Ytbeläggningen läggs enbart på de delar som inte kommer i tät kontakt med huden.

– Varför ska du behöva riskera din hälsa för skönhetens skull? Alla borde kunna bära vackra smycken utan att behöva oroa sig för till exempel nickelallergi. Därför ska våra smycken alltid vara både vackra och säkra.

Orden kommer från Karl Blomdahl, grundare av det svenska företaget Blomdahl Medical, som designar och tillverkar hudvänliga smycken och medicinska instrument för håltagning i öron och näsa. Vi kan inte annat än att hålla med Karl, därför har vi valt att arbeta med Blomdahls.

Så går det till
Vi startar med rengöring av öronsnibbar. Vi använder en penna för att märka ut placeringen och får ett godkännande av kunden. Håltagning sker med så kallade öronskott. Öronskottet skjuts på plats med Blomdahls öronskottspistol.

Skötsel
För en bra och problemfri läkning är skötseln av de nya öronhålen viktig. Vidrör öronhålet så lite som möjligt eftersom detta är en bakterierisk. Snurra inte på öronskotten! Tvätta morgon och kväll med ett desinficerande medel.
Tips: Använd Blomdahls rengöring, finns att köpa hos oss. Spara öronskotten när du byter till andra örhängen ca 4-6 veckor efter håltagningen. De kan vara bra att ha om öronhålet skulle bli infekterat i framtiden.

Vill du veta mer? Kontakta oss

öronhåltagning, sax

 

_c7a1983_mod2