Färg

Om färgning
Att färga ett hår är egenligen en ganska komplicerad behandling. Det är många parametrar som vi frisörer väger in för att nå önskat resultat.

Som tur är behöver du som kund inte tänka på det kemiska och tekniska, utan bara ägna dina tankar på slutresultatet, dvs nyans och hur ljus eller mörk du vill bli. Resten tar vi hand om.

Innan vi påbörjar en färgning kontrollerar vi din hårbotten och hårets kondition. Vi tar också hänsyn till önskad hållbarhet av färgen och givetvis planerar vi ihop den med klippningen så att det blir en bra helhet.

Vår färgleverantör
Vi på Prins har valt att arbeta med en hårfärg som heter COLOR.ME by KEVIN.MURPHY. COLOR.ME är en honungs- & sheasmörbaserad färg som är fri från ammoniak. Den är skonsam mot håret och ger extremt bra hårkvalitet efter färgning, är hållbar och – inte minst – ger vackra, glansiga nyanser.

Olika sätt att färga
Att färga, eller som man mer professionellt säger, färgförändra, kan göras på otaliga sätt. Nedan följer en beskrivning av våra vanligaste färgbehandlingar:

Slingor i hätta – En plast- eller gummihätta sätts på huvudet och därefter plockas slingor ur densamma i önskad mängd med en slingnål. Slingorna kan därefter ges önskad färg eller blekas/färgas ljusa. Mest används denna teknik för att ge ett ljusare intryck. Hättslingor passar bäst på kort till mediumlängd eller om håret är mycket uppklippt.

Fördelar
– möjlighet till mycket effekt om så önskas
– bra hållbarhet om håret bleks
– lägre pris än folieslingor

Nackdelar
– svårt att göra på långt hår
– kan inte göras samtidigt med annan färg (endast en färg är möjlig)

Folieslingor – Håret delas in i slingor för hand och därefter ”paketeras” slingorna med hårfärg eller blekning i aluminiumfolie. Detta är ett mer kreativt sätt att göra slingor på, då mängd och placering av paket kan varieras.
Man kan även använda olika färger/blekning i håret då färgen/blekningen är separerade av folien.
Folieslingor används ofta på salongen och bör användas vid lite längre hår och när man vill kombinera olika färger.

Fördelar
– känns behagligare än hätta
– kan göras på långt hår
– tillåter olika färger vid samma behandling

Nackdelar
– tar längre tid och kostar således lite mer

Färgkategorier
På Prins har vi valt att dela in färgningarna i fyra olika kategorier:
Basic – En färg i håret, tex färgning av utväxt och uppfräschning med samma färg på längder.
Effekt – Som Basic fast effekt läggs till, ofta genom folieslingor i ett mindre antal paket.
Advanced – Mer avancerad färgning där t.ex. 3-4 färger används, eller där många foliepaket är applicerade för att nå önskat resultat.

Kreativ – För dig som har ett lite mer komplicerat utgångsläge, tex flera omgångar med gammal färg eller för dig som kanske vill ha slingor i knalliga färger som kräver först en blekning av slingorna innan infärgning kan göras.

Tips för dig som färgat eller blekt håret
Ett nyfärgat hår bör ej tvättas inom 48 timmar efter behandlingen.
Använd färgbevarande schampo & balsam, tex något av KEVIN.MURPHYS (som alla är färgbevarande), R+Co GEMSTONE, KMS Color Vitality eller Joico Color Endurance, för färgat hår.
Skydda håret mot solljus, salta bad och klorerat vatten.
Tvätta inte håret i onödan. Hårfärgens hållbarhet kan räknas i tvättar istället för i veckor.
För hår med röda eller violetta nyanser kan schampo med blå pigment med fördel användas, tex KEVIN.MURPHY Blonde.Angel, R+Co SUNSET BLVD, KMS Color Vitality Blond Shampoo eller Joicos Color Endurance Violet. Dessa schampon med blå pigment passar även då man vill ta bort eller dämpa guldiga nyanser i tex ett blekt hår.

Läs mer om våra olika tjänster här

Boka din tid här

färgning, sax

187
324