Historia

Prins Frisersalongs historia sträcker sig mer än 45 år tillbaka i tiden. Salongen startades 1971 av Seth Prins, på nuvarande adress Kungsgatan 17 i Vänersborg. Salongen hade då en lokalyta på ca 60 m2 och var en klassisk herrfrisering, även om en och annan kvinna också fick sitt hår klippt här. Då var modet ett annat, men än idag har vi trogna kunder kvar från den tiden. Prins var en av de första salongerna i Vänersborg att erbjuda sina kunder tidsbokning. Detta var väldigt modernt, då det mest förekommande på den tiden var drop-in.

En Prins föddes – Nu skrivs ny historia

Samma år som salongen startade föddes en liten Prins, nämligen Seths son Eddie Prins. Då han stort sett växt upp på salongen och troligtvis lärde sig ordet ”sax” innan det klassiska ”lampa” så blev det ett självklart val för Eddie att gå i pappas fotspår. 1992 avslutade Eddie sin frisörutbildning på Oslo Frisørskole och började jobba på salongen även han. Lokalen genomgick det året en lättare renovering och salongen kunde dessutom erbjuda både dam- och herrbehandlingar. Även systern Cecilia valde att följa frisörarvet, och arbetar idag som lärare på frisörskolan i Uddevalla. När hon inte undervisar klipper även hon på salongen.

Detta var början på salongens snabba utveckling. Sedan starten har salongen byggts ut i omgångar och har idag en storlek på ca 250 m2. Inför 2017 års 45-årsjubileum var det dax för ännu en renovering av salongen, med nya fräscha schamponeringsplatser, ny färg och inredning och ännu fler frisörstolar. Vi har skapat en modern, trivsam och inspirerande miljö där både kunder och personal ska trivas. Salongen har även vuxit personalmässigt och har för närvarande fjorton duktiga medarbetare.

Idag drivs salongen av Eddie Prins, och vår historia fortsätter. Vi arbetar ständigt mot nya mål och för att bli ännu bättre. Vi vidareutbildar oss kontinuerligt, och ser till att hålla oss uppdaterade inom trender och tekniker. Tillsammans med vårt fantastiska team vill vi skapa Sveriges bästa frisersalong.

Välkommen in till Prins frisersalong.

Boka din tid här

historia, sax

393-2