Tjänster

Vi erbjuder tjänster inom klipp, färg, styling och öronhåltagning. Att besöka Prins skall löna sig! Att se bra ut i håret ger självförtroende och alla kan väl känna igen sig i den sköna känslan av att vara nyklippt. När du lämnar vår salong efter ett besök ska du känna dig snygg och stolt. Vi bidrar till att ge Vänersborg och Trollhättans (med omnejd) sköna invånare lite extra självförtroende helt enkelt, ett ganska trevligt uppdrag.

Vi eftersträvar att din frisyr håller ca 4-8 veckor efter ditt besök hos oss. Detta försöker vi åstadkomma genom att vara lyhörda för dina önskemål samt att ge dig och ditt hår den tid som krävs för att nå ett bra resultat. Vi vill att resultatet ska vara en frisyr som funkar lika bra efter besöket, som när du lämnar salongen. Du ska själv kunna styla ditt hår och åstadkomma samma fräscha känsla framför din egen spegel som den du lämnar oss med.

Vår målsättning är att kunna tillfredsställa dina behov av riktigt bra hårvård helt enkelt.

Vi utför det mesta inom branschen; allt från klassisk herrklippning till mer avancerade fest- och brudfrisyrer. På Prins slutar vi aldrig utvecklas, utan satsar stort på att vidareutbilda oss årligen och följa  trenderna.

Oavsett om du söker dam-eller herrklippning, färgning eller styling så lovar vi att ta väl hand om dig. Du kan läsa mer om våra tjänster nedan.

Klicka här för att boka din tid.

 

_dsc1853_web
Brud smink Lisa

Dam

En klippning är mycket mer än bara ett klipp… Vår ambition är att ge dig det du önskar; en häftig hårresa eller kanske bara en lyxig stund för dig själv där också håret får en genomgång. I våra klippbehandlingar (45 min) ingår tvätt, klipp och styling. Vi jobbar lugnt och metodiskt där du är i centrum. För att resultatet skall bli optimalt, kom gärna med önskemål, bilder, frågor om skötsel – Allt som rör ditt hår intresserar oss som frisörer. Kommunikation mellan dig som kund och oss som frisörer är A och O för att nå bästa resultat!

Camilla friserar en tjej.

Herr

1971 startades Prins Frisersalong som en ren herrsalong. Då erbjöds hår- och skäggklippning samt rakning med kniv. I dagsläget ligger manlig hårvård fortfarande oss varmt om hjärtat. Vi erbjuder det mesta för män; tvätt, klipp, skägg, fön, färgning. I det dagliga arbetet använder vi oss av ett praktiskt klippsystem. Vi är alla utbildade i detta så du är i trygga händer. För de flesta män är önskemålet en lättskött frisyr som är enkel och snabb att göra i ordning. Vi behärskar de tekniker som krävs och är givetvis uppdaterad på de senaste trenderna. Tips på styling och produkter ingår. Om du vill får du gärna ta med någon bild.

Vi är en American Crew Premium Salon vilket innebär att vi alla är utbildade i manlig klippteknik. American Crew är världsledande inom manlig hårvård och självklart har vi även ett stort utbud av deras produkter i vår shop. Vill du ha hjälp att hitta de produkter som passar just ditt hår så hjälper vi gärna till.

 

118-2

Barn

Vi är vana med och tycker om att klippa barn, så besöken brukar gå fint. Någon rekommenderad ålder för första besöket finns inte, men vanligt är att det brukar ske vid ett till två års ålder. Några tips för ett lyckat besök är att se till att barnet inte är för trött eller hungrigt och att ni kommer i god tid så att barnet hinner installera sig lite innan klippningen.

För att besöken ska vara roliga för barnen och något att se fram emot har vi ansträngt oss lite extra. Barnplatsen är placerad i bakre delen av salongen där det är lite lugnare. Istället för en vanlig frisörstol har vi en barnstol i form av en sportbil.

Under klippningen kan barnen titta på film och efter klippningen får de en liten godispåse.

 

 

 

37

Brudklädsel

När den stora dagen är inne… då är du i trygga händer hos oss. Dagen med stort D är en av de största dagarna i livet och vi kan givetvis hjälpa till.

 

Vi hoppas här kunna ge er svar på frågor som kommer upp inför er stora dag.

När på året kan jag boka tid för min bruduppsättning?
– Vi hjälper brudpar året runt men ju längre framförhållning ni har desto lättare är det såklart att få er önskade tid.

Vad ingår?
– Vi jobbar med ett paket där konsultation, brudklädsel (att skapa brudens frisyr samt lägga en brudmakeup) samt mousserande dryck och tilltugg ingår. Önskas paket utan makeup, så går även det att lösa.

Tärnor, brudgum?
– Då vi oftast är fler som jobbar och lokalen är stor så försöker vi självklart även hjälpa brudgum och eventuella tärnor. Boka gärna detta samtidigt som ni bokar brudklädsel.

Betalning?
– Om ni önskar kan det betalas i förväg annars gör ni det på själva dagen.

Löshår, nålar och annan utsmyckning?
– Salongen har ett stort lager av löshår, allt för att bruden ska ha möjlighet att få just den frisyr hon önskar på den stora dagen. Lån av löshår ingår i paketet och väljs ut under konsultation och lämnas tillbaks så fort som möjligt efter bröllopsdagen. Hårnålar ingår också men önskas någon extra utsmyckning så som blommor, tiara, diadem el dylikt så ska detta medtas. Om det är möjligt, ta gärna med ev utsmyckning till konsultationen.

Byta om?
– Vi har plats för er att byta om hos oss. Ni har även möjlighet att komma in och hänga era kläder innan bröllopsdagen om ni önskar.

Mat?
– Många brudar/tärnor tar med sig något att äta, det är att rekommendera då dagen är lång.

Färgning/klippning innan?
– Vid konsultation kan vi även diskutera behovet av ev. klippning eller färgning innan bröllopet.

Tips!
– Kika gärna under inspiration och vidare in på brud för att se bilder på brudklädslar, baluppsättningar och andra festfrisyrer som vi gjort.

 

Våra brud och festpaket:

Detta ingår i brudpaketet:
Konsultation av frisyr och makeup.
Mousserande dryck med lättare tilltugg.
Möjlighet att byta om i salongen, klädseln kan hängas in dagen innan om så önskas. Nålar samt lån av löshår vid behov. Löshåret lämnas tillbaka snarast efteråt. Önskas det hårsmycken, tiara, blommar osv medtages detta av er.

Pris inkl makeup: 3495:-
Pris utan makeup: 2.995:-
Tidsåtgång: 3-4 h.
Tärnor: Styling/uppsättning/makeup 895:-/h
Brudgum: Vi hjälper dig gärna med ditt hår inför den stora dagen. Boka klippning i tid!

 

Bal/festfrisyr

– Även till bal och fest kan du boka tid hos oss för att fixa ditt hår och din makeup. Till studentbal erbjuder vi ett mindre paket där det ingår tid för konsultation, lån av löshår (vid behov), hårnålar och utförande av frisyr. Som tillval finns enklare makeup och det ska helst bokas samtidigt som du bokar din uppsättning. Efterfrågan är stor så tänk på att ha bra framförhållning så att vi kan hjälpa dig på din stora dag.

Övrig feststyling bokas i halvtimmar beroende på önskemål, även då har vi möjlighet att erbjuda makeup. För prisuppgift och tidsåtgång kontakta oss så hjälper vi dig gärna!

 

Brud Sofia
Brud ringar
DSC_0279
Bal 3

Färg

Om färgning
Att färga ett hår är egenligen en ganska komplicerad behandling. Det är många parametrar som vi frisörer väger in för att nå önskat resultat.

Som tur är behöver du som kund inte tänka på det kemiska och tekniska, utan bara ägna dina tankar på slutresultatet, dvs nyans och hur ljus eller mörk du vill bli. Resten tar vi hand om.

Innan vi påbörjar en färgning kontrollerar vi din hårbotten och hårets kondition. Vi tar också hänsyn till önskad hållbarhet av färgen och givetvis planerar vi ihop den med klippningen så att det blir en bra helhet.

Vår färgleverantör
Vi på Prins har valt att arbeta med en hårfärg som heter COLOR.ME by KEVIN.MURPHY. COLOR.ME är en honungs- & sheasmörbaserad färg som är fri från ammoniak. Den är skonsam mot håret och ger extremt bra hårkvalitet efter färgning, är hållbar och – inte minst – ger vackra, glansiga nyanser.

Olika sätt att färga
Att färga, eller som man mer professionellt säger, färgförändra, kan göras på otaliga sätt. Nedan följer en beskrivning av våra vanligaste färgbehandlingar:

Slingor i hätta – En plast- eller gummihätta sätts på huvudet och därefter plockas slingor ur densamma i önskad mängd med en slingnål. Slingorna kan därefter ges önskad färg eller blekas/färgas ljusa. Mest används denna teknik för att ge ett ljusare intryck. Hättslingor passar bäst på kort till mediumlängd eller om håret är mycket uppklippt.

Fördelar
– möjlighet till mycket effekt om så önskas
– bra hållbarhet om håret bleks
– lägre pris än folieslingor

Nackdelar
– svårt att göra på långt hår
– kan inte göras samtidigt med annan färg (endast en färg är möjlig)

Folieslingor – Håret delas in i slingor för hand och därefter ”paketeras” slingorna med hårfärg eller blekning i aluminiumfolie. Detta är ett mer kreativt sätt att göra slingor på, då mängd och placering av paket kan varieras.
Man kan även använda olika färger/blekning i håret då färgen/blekningen är separerade av folien.
Folieslingor används ofta på salongen och bör användas vid lite längre hår och när man vill kombinera olika färger.

Fördelar
– känns behagligare än hätta
– kan göras på långt hår
– tillåter olika färger vid samma behandling

Nackdelar
– tar längre tid och kostar således lite mer

Färgkategorier
På Prins har vi valt att dela in färgningarna i fyra olika kategorier:
Basic – En färg i håret, tex färgning av utväxt och uppfräschning med samma färg på längder.
Effekt – Som Basic fast effekt läggs till, ofta genom folieslingor i ett mindre antal paket.
Advanced – Mer avancerad färgning där t.ex. 3-4 färger används, eller där många foliepaket är applicerade för att nå önskat resultat.

Kreativ – För dig som har ett lite mer komplicerat utgångsläge, tex flera omgångar med gammal färg eller för dig som kanske vill ha slingor i knalliga färger som kräver först en blekning av slingorna innan infärgning kan göras.

Tips för dig som färgat eller blekt håret
Ett nyfärgat hår bör ej tvättas inom 48 timmar efter behandlingen.
Använd färgbevarande schampo & balsam, tex något av KEVIN.MURPHYS (som alla är färgbevarande), R+Co GEMSTONE, KMS Color Vitality eller Joico Color Endurance, för färgat hår.
Skydda håret mot solljus, salta bad och klorerat vatten.
Tvätta inte håret i onödan. Hårfärgens hållbarhet kan räknas i tvättar istället för i veckor.
För hår med röda eller violetta nyanser kan schampo med blå pigment med fördel användas, tex KEVIN.MURPHY Blonde.Angel, R+Co SUNSET BLVD, KMS Color Vitality Blond Shampoo eller Joicos Color Endurance Violet. Dessa schampon med blå pigment passar även då man vill ta bort eller dämpa guldiga nyanser i tex ett blekt hår.

187
324

Öronhål

Vi jobbar med Blomdahls nickelfria öronhåltagningssystem. För håltagning på barn rekommenderar vi att barnet fyllt 7 år.

Så går det till
Vi startar med rengöring av öronsnibbar. Vi använder en penna för att märka ut placeringen och får ett godkännande av kunden. Håltagning sker med så kallade öronskott. Öronskottet skjuts på plats med Blomdahls öronskottspistol.

Skötsel
För en bra och problemfri läkning är skötseln av de nya öronhålen viktig. Vidrör öronhålet så lite som möjligt eftersom detta är en bakterierisk. Snurra inte på öronskotten! Tvätta morgon och kväll med ett desinficerande medel.
Tips: Använd Blomdahls rengöring, finns att köpa hos oss. Spara öronskotten när du byter till andra örhängen ca 4-6 veckor efter håltagningen. De kan vara bra att ha om öronhålet skulle bli infekterat i framtiden.

 

 

_c7a1983_mod2